Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Мајки
Шифра : MFOO5
Година на издавање : 2012
Прегледaна: 3245 пати
Коментари вкупно: 1
Димензии : 21g
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

ВИСТИНА.

Копродукција: Македонија-Франција-Бугарија
Сценарио и режија: Милчо Манчевски
Улоги: Ана Стојановска, Владимир Јачев, Димитар Ѓорѓиевски, Ратка Радмановиќ, Салаетин Билал, Емилија Стојковска, Милијана Богдановска, Диме Илиев
Времетраење: 123 минути

ФЕСТИВАЛИ: Берлинале 2011, Меѓународен филмски фестивал Торонто 2010, добитник на седум меѓународни фестивалски награди

Посебни додатоци: Избор на сцени, Правењето на Мајки (документарец од Гуо Шанг Синг), Музика од филмот од Игор Василев Новоградска, Трејлери за филмот, Спотови Македонија вечна во режија на Милчо Манчевски

Титлувано: англиски, албански
MOTHERS

TRUE

Written and directed by: MILCHO MANCHEVSKI
Starring: ANA STOJANOVA, VLADIMIR JACEV, DIMITAR GJORGJIEVSKI, RATKA RADMANOVIC, SALAETIN BILAL, EMILIJA STOJKOVSKA, MILIJANA BOGDANOVSKA, DIME ILIEV
Running time: 123’

Three stories, all true, one real.
Employing an innovative structure, the three stories in MOTHERS highlight the delicate relationships of truth and fiction, of drama and documentary. What is the nature of truth? The film eschews neat narrative devices and pushes the viewer to confront their own definitions of filmic reality.

EXTRAS – The Making of Mothers (a documentary film by Guo Shang Sing) – Soundtrack by Igor Vasilev Novogradska – 3 x Trailers – 4 x Macedonia Timeless Spots directed by Milcho Manchevski - Spots
Оценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците

17.02.2016 20:47:29   Anonymous напиша

Добар филм. Штета што е распродаден. Само што прочитав рецензија на http://abe.mk и ми текна да проверам дали го има некаде филмов да се купи
Copyright 2012-2018 by iVote