Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Куќичка за птици-преселници

Ѓоко Здравески  
Оригинален наслов на книгата : Куќичка за птици-преселници
ИСБН : 9786084507833
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Антолог
Прегледaна: 1181 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 64
Димензии : 10х20
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Продолжува свежината на поезијата од претходната книга на авторот, Палиндром со две н. Академик Ќулавкова кажа „Книгата куќичка за птици-преселници, инаку второ поетско дело на младиот поет Ѓоко Здравески, е составена од песни и поетски записи што во себе ја носат тегобноста на одмаздата кон просторот, тегобноста на патувањето, на преселникот што, уморен од премостувањето на границите, ја изгубил волјата за патување, па се вдал во една потрага по пронаоѓање на својот мир, налик на влевањето на реката во морето, налик на соединувањето на атманот со брахманот.“

 

ги затнувам ушите со

тишина

 

ставам перде на прозорците

и почнувам да предам

 

како мачка

  


 Оценка од корисниците

5 звезди

3

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
3

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote