Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Македонска дијаспора – клуч за развојот на Република Македонија

Златко Николоски  
Оригинален наслов на книгата : The Macedonian diaspora – key to the development of the Republic of Macedonia
ИСБН : 978-9989-57-929-5
Година на издавање : 2013
Прегледaна: 1429 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 450
Димензии : 21 cm
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Книгата е двострано печатена со англиски и македонски превод.
Ова е прва книга во која е посочена важноста на потенцијалот на македонската дијаспора за развојот на Р.Македонија. Книгата ги обработува историските аспекти и географската распространетост на македонскиот народ во светот, дијаспората и нејзината улога во зајакнување на врската со Македонија, посочува искуства на други држави во светот како пример за соработка со земјата на потекло но нуди и можен Модел на организирана форма на соработка помеѓу македонската дијаспора и Република Македонија.

The book is printed double-sided with English and Macedonian translation.
This is the first book where is stressed the importance of the potential of Macedonian Diaspora for the development of the Republic of Macedonia. The book deals with the historical aspects and the geographic distribution of the Macedonian people in the world, diaspora and its role in strengthening the relationship with Macedonia, it presents experiences of other countries in the world as an example of cooperation with the country of origin, but also offers a possible model of an organized form of cooperation between Macedonian Diaspora and the Republic of Macedonia.


Оценка од корисниците

5 звезди

7

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
7

Коментари од корисниците Види ги сите коментари

Copyright 2012-2018 by iVote