Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Речник : шумарство, екологија, животна средина

Иво Ивановски  
Оригинален наслов на книгата : Речник : шумарство, екологија, животна средина
ИСБН : 978-608-10-0227-0
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Матица Mакедонска
Прегледaна: 1047 пати
Коментари вкупно: 1
Број на страни: 563
Димензии : 21 cm
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Речникот е составен од неколку дела, од кои во првиот се содржани стручни и вообичаено употребувани македонски термини - од областа на шумарство, екологија и животна средина преведени на англиски, германски и француски јазик.(на 175 страници)
Во продолжение од секој од овие европски јазици поединечно се преведени стручните или вообичаени термини на македонски јазик. (на 272 страници).
За основните ботанички термини од латински јазик на македонски јазик има посебен дел кој понатаму е преведен од латински јазик на англиски-германски-француски.(81страна).
Скратеници кои се употребуваат во екологијата и животната средина од истите европски јазици преведени на македонски јазик се опфатени на 14 страници.
Светски најпознатите и признаени организации кои ја допираат темата шумарство,екологија и живона средина , со кратенките на името , нивното оригинално име преведено на македонски јазик како и Веб-адресата на нивните сајтови за посета на интернет се на крајот на речникот , опфатени на 12 страници.


Оценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците

10.04.2014 11:42:56   Anonymous напиша

Речникот е корисен , може малку да биде поевтин, но во секој случај врши работа.
Copyright 2012-2018 by iVote